Mina drömresemål no. 5.

0
 
 
Yosemite och Yellowstone National Park
 

Här slår vi två flugor i en smäll med nationalparker. Kände att dom båda blir så korta inlägg, så jag slog ihop dom istället, då dom är nästan samma sak.
 
 
 
Yosemite
 
Yosemite är en nationalpark i Kalefornien som är känd för sina vattenfall och granitklippor. Både klippformationerna Half Dome och El Capitan är populära klätterställen, men många har också omkommit i försök att ta sig upp, och Half Dome betraktas som ett av världens farligaste turistmål.
Annars bjuder parken på fantastiska utsikter och underbara vattenfall, och är ett måste att besöka iallafall en gång i livet.
 
El Capitan
Half Dome till höger.
 
 
 
Yellowstone National Park
 

Yellowstone är en nationalpark mest känd för sina gejsrar och sin fantastiska djurrika natur, men även sin vilande supervulkan. Men det som, för mig, ger Yellowstone det där lilla extra är deras "Grand Prismatic Spring", som är en vattenkälla med dom mest fantastiska färgerna. Färgerna är resultatet av vissa bakterier i det mineralrika vattnet, och ser riktigt jävla ascoolt ut. Yellowstone har ett fantastiskt djurrike med björnar, älgar, vargar, rävar, bisonoxar och massor av andra djur. Det är också känt för sina många fågelarter.
 
Här ser ni Grand Prismatic Spring.

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo