Att vara öppensinnad.

0
Något jag aldrig förstått mig på är när folk ratar musik för att det inte passar in med deras image. Eller vad dom annars lyssnar på. Hur man kan vara så instängd och fokuserad på att bara lyssna på en enda grej. Jag själv anser mig vara jävligt öppensinnad när det gäller det mesta, inte minst musik. Jag lyssnar nog på varenda genre som finns där ute.
 
Jag kan verkligen inte greppa vad det är man får ut genom att vara inskränkt och bara lyssna på en grej. Är det cred? Bekfräftelse? På vad isåfall? Får man inte ut mycket mer av att lyssna på mer? Jag vet iallafall att jag får det. För jag var likadan i åttan/nian. Skulle bara lyssna på hårda grejer. Allt annat var mesigt. Men nu när jag är äldre och har utvecklats så kan jag ärligt säga att jag kan njuta av all musik. Alla kanske inte kan lyssna på metal, och det är okej. Det är inte det jag pratar om. Man ska självklart lyssna på sånt man tycker om. Men det jag pratar om är sådana människor som inte ens kan ge annat än t. ex. metal en chans. Varför? Vad har du att förlora på det?
 
Grejen med detta är att man blir så dömande. Man stämplar människor efter något så löjligt som vilken musik dom lyssnar på. Sen tar man det steget vidare och bestämmer att "den där människan gillar inte min musik, så den vill jag inte beblanda mig med" och sen går det lite längre och man börjar döma folk efter stilen överlag. Jag tycker bara det är en sån dum grej. Att döma folk. Visst, jag har själv gjort det misstaget, men jag lär mig av mina misstag och försöker att inte göra om det.
 
Att vara öppensinnad är nog en av dom bästa egenskaperna en människa kan ha enligt mig. Att våga möta främmande saker, att prova nya grejer, upptäcka något nytt. Inte döma eller tänka illa om, att skaffa en egen uppfattning.
 
Jag vet inte, jag blir bara så upprörd över sånt här. Den där människan du totalignorerade för att den lyssnade på ett band du inte gillar kanske hade kunnat bli din allra bästa vän. Tänk på det nästa gång du dömer någon utan att ens ha pratat med den innan.
 
 
 
 
 
quote, people, and life-bild

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo