Song challenge - Day 2 - Your least favorite

0
Musik kan vara så svårt. Det är så himla personligt. Du kanske älskar en låt jag hatar, och det är helt okej. Det handlar ju faktiskt om preferenser. Samtidigt är jag inte den som sitter och lägger låtar jag hatar på minnet, för att om jag inte gillar en låt så stänger jag av och glömmer att låten finns (tills någon spelar upp den igen...).
 
Men något jag kan säga är att jag gillar musik med känsla. Med hjärtslag. Musik som känns äkta. Men vad som är äkta för mig kanske inte är det för dig. Det är svårt, som sagt. Men vad jag försöker säga här är att jag gillar allt som gjorts för att man ville göra det. Musik som skapats ur passion, inte för att tjäna pengar. Så alla dessa konstgjorda pojkband och popstjärnor är ganska högt upp på min blä-lista. För att det är så konstgjort och falskt. Spökskrivare och allt det där. Musik som gjorts för pengarnas skull saknar ofta den där gnistan som jag gillar.
 
Men, ni ska få ett exempel på en låt jag inte gillar.
 
 
Åh, jag kommer låta som en sån jävla högfärdig hipsterjävel nu. Men det här är så generiskt det kan bli. EDM har influerat mainstreammusiken bra länge nu, och ända sen Kygo populariserade den där mer tropiska, lugna sortens musik så hör man den i varenda låt på topplistorna nu för tiden. Den här låten är som skräddarsydd efter vad dagens mainstreampublik vill höra, och det irriterar mig även att det inte borde det. Men missförstå mig inte, skulle den här låten spelas på krogen när jag druckit ett eller två glas vin för mycket skulle jag dansa till den utan beskymmer. Men det är så opersonligt, utan känsla, utan karaktär. Det är bara en massa beats som producenterna vet att folk vill höra matchat med en generisk och tom sångtext. Usch, hatar mig själv efter att ha skrivit allt det där men det är så jag känner. Jag lovar att jag inte är en vidrig hipster i vanliga fall.

NAMN
 

MAIL


URL


SKRIV DIN KOMMENTAR


Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo